Monique's tips

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus neem voldoende rijlessen. Eigenlijk moet het examen slechts een formaliteit zijn en geen torenhoge berg om tegen op te zien. Als je het rijden voldoende beheerst, kun je met een gerust hart een half uurtje met een examinator rondrijden.

Toch heb ik enkele tips voor je:


 

Tip 1 - Uitgerust en ontspannen

Zorg dat je goed bent uitgerust. Probeer je de avond voor je examen lekker te ontspannen, ga naar een leuke film, of doe iets anders dat ontspant. Wél op tijd naar bed natuurlijk, want je moet goed uitgerust naar het examen.

 

Tip 2  - Rij met hart en ziel

Luister niet naar fabels en ervaringen van anderen. Het beeld dat men schetst is nooit objectief en brengt je eerder op een dwaalspoor dan dat je er wat aan hebt. Vertrouw op jezelf en op je eigen kunnen.

 

Tip 3 - Luister niet

Ook de tips van familie en vrienden kun je beter maar negeren. Ze bedoelen het goed, maar ze hebben niet voor rijinstructeur geleerd. Het zou niet slim zijn om op het laatste moment door wilde verhalen anders te gaan rijden dan je gewend bent. Als ik vind dat je het kunt, dan kun je het ook.

 

Tip 4 - Een foutloos examen is haast onmogelijk

Streef er niet naar om een foutloze rit te rijden. Je legt de lat daarmee voor jezelf te hoog en begint aan een onmogelijke opgave. Neem jezelf voor om te rijden zoals je dat tijdens de lessen ook doet. Niet opeens beter willen kijken, sneller of langzamer gaan rijden om het zo goed mogelijk te doen. Als je niveau tijdens het lessen hoog genoeg is, dan geldt dat ook voor een examen.