Examen

Zorg dat je voor je theorie-examen slaagt

Voor het behalen van je rijbewijs moet je eerst voor je theorie-examen slagen. Minder dan de helft van alle kandidaten in Nederland slaagt voor het auto theorie-examen. Wees dus gewaarschuwd en zorg er voor dat jij wel goed voorbereid bent. Want je slaagt niet voor het CBR theorie-examen, als je niet goed genoeg geleerd en geoefend hebt.

Voor het leren van je theorie kun je gebruik maken van theorieboeken van uitgeverij VERJO of VekaBest verkeersleermiddelen. Kijk ook voor meer informatie op www.hvtc.nl of www.theorie-leren.nl

 

Theorie-examen

Je kunt het theorie-examen doen in één van de 20 theoriecentra van het CBR. In onze omgeving kun je kiezen uit het CBR examencentrum Barendrecht, Zwaalweg 1 in Barendrecht of CBR examecentrum Schelluinen/Gorinchem, Sportlaan 2a te Schelluinen. Zie voor meer informatie hierover: www.cbr.nl

 

Praktijkexamen | machtigen rijschool

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. (Ons rijschoolnummer is: Autorijschool Monique 3267U8). Daarna wijst de website je verder de weg.

 

Aanvragen eigen verklaring

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. He je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op.

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring). Je koopt een Eigen verklaring op www.cbr.nl. Via het keuzemenu lees je welke Eigen verklaring op jou van toepassing is en welke stappen daar bij horen.

Voor meer informatie en het aanvragen ga je naar www.cbr.nl en kies Eigen verklaring & keuring. Je kunt natuurlijk ook bij mij met je vragen terecht.